Minvijftien

Zo'n lelijke bol

Een avond probeerde ik door de deur van Femto naar Shades of Lime te kijken, om te zien hoe ze zich gedroeg in het donker. Blijkt een weinig fraaie glazen bolle lamp in de voorhal te hangen, waar ik met geen mogelijkheid omheen kon kijken. De volgende keer dat we Tom spraken heb ik dit aangekaart. Zijn prachtige lichtobject verstopt achter een glazen gelige bol met lelijk licht, geen gezicht. Hij was het meteen met mij eens en vroeg ons om iets passenders te maken.

We zijn meteen aan de slag gegaan, uitgangspunt was de constructie van Shades of Lime. Een minimalistisch vlakke lamp is het resultaat geworden, met uitsluitend indirect licht. Ophangen was nog een puzzel, want het plafond bestaat rond het stroompunt uit een decoratie die naar beneden gericht is, sierstucwerk. Met de kleinste transformator die we konden vinden hebben we een slank rond transformatorhuis gemaakt, past helemaal goed.

Behalve dat Femto de naam van het bedrijf is, staat het woord ook voor 10 tot de macht min 15, vandaar de naam van deze lamp.

28 August 2016
uploads/images/minvijftien_0938.jpg