lichtprojecten

In opdracht maken wij lichtobjecten voor zowel buiten- als binnenshuis. In gezamenlijk overleg met de opdrachtgever worden keuzes gemaakt. De volledige realisatie wordt in eigen beheer gedaan.

De entree van het ingenieursbureau Femto is hun visitekaartje. Of wij daar licht in willen brengen. Het proces duurt negen maanden, maar dan heb je ook wat. Strak en gespannen hangt Shades of Lime aan het historische plafond, oud en nieuw verenigend.

In hun nieuwe huis willen ze boven de twee meter grote eettafel een bijzondere lamp. We stellen voor met een TLbuis een lamp te maken. Na een aanvankelijke aarzeling willen ze het experiment toch aan gaan. En een bijzondere lamp is het geworden, strak en speels.

Voor Opus 10 hebben we in 2009 de eerste prijs gekregen voor Beste Idee tijdens het Delft Design festival. Het ontwerp is geinspireerd door een foto van de ordening van waterkristallen als de Farewellsong van Chopin (opus 10 nummer 3) gespeeld wordt. Opus 10 zit vol symboliek. Zes- en vijfhoeken spelen een belangrijke rol, gebaseerd op Albrecht Durer's tekening van de lelie en de roos, die symbool staan voor het fysieke, aardse bestaan en het spirituele leven.

De Pernislampen hebben de plattegrond van Pernis als uitgangspunt. De combinatie van koud wit licht met gele LED's geeft een goede, warme verlichting in de hal van het appartementencomplex.

TOP, Techniek OntmoetingsPunt in Delft, wil natuurlijk een technisch bijzondere lamp in de hal. We hebben een lamp gemaakt die je begroet bij binnenkomst en uitwuift bij vertrek.

Al langere tijd konden ze geen lamp vinden voor de bijzondere constructie in hun huis, een halve punt. De lamp moest goed licht geven om te kunnen kaarten, indirect licht hebben voor de constructie en gezellig zijn in sfeervolle tijden.

De Tegeltjeshal in het voormalige RDM hoofdkantoor werd gerenoveerd. Aan ons de vraag om daar verlichting voor te ontwerpen. Het cassetteplafond is onze inspiratie geweest.

Shades of Lime Shades of Lime Lohselamp Lohselamp Opus 10 Opus 10 Pernisproject Pernisproject TOPproject TOPproject Kenselicht Kenselicht RDMproject RDMproject